پوشش لاستیکی چیست؟

پوشش لاستیکی

پوشش لاستیکی یکی از پرکاربردترین فرآیندهای پوشش دهی در کاربردهای مختلف است. چنین پوشش محافظی مانند رابرلاینینگ برای اهداف حفاظتی، تزئینی یا عملکردی بر روی یک بستر یا یک شی آغشته یا آغشته می شود. محیط پوشش لاستیکی یک نکته بسیار مهم در انتخاب مواد پوشش است. این نوع پوشش بر روی بسیاری از اجزای الاستومری مانند مهر و موم، واشر، اورینگ، استاپر و پیستون استفاده می شود که در انواع کاربردهای صنعتی مانند الکترونیک، پزشکی، خودروسازی، صنایع نظامی و غیره استفاده می شود.

پوشش لاستیک مایع

لاستیک به دو دلیل یک ماده مناسب برای اعمال پوشش است:

  1. لاستیک در برابر سایش و پارگی مکانیکی مقاوم است.
  2. لاستیک در برابر تأثیر محیط تهاجمی قوی مقاومت می کند.

پوشش لاستیک طبیعی و مصنوعی هر دو در کاربردهای مختلفی انجام می شود. با این حال، پوشش لاستیک مصنوعی بیشتر از پوشش طبیعی رایج است. از آنجایی که لاستیک طبیعی را نمی توان به طور مستقیم برای اهداف پوشش استفاده کرد، بیشتر اوقات از کنسانتره لاتکس که حاوی تقریباً 60٪ لاستیک است برای این منظور استفاده می شود.

به دلیل ماهیت همه کاره خود، پوشش های لاستیکی مصنوعی، که عمدتاً از لاستیک مایع ساخته شده‌اند، می توانند به راحتی بر روی هر سطحی برای آب بندی طولانی مدت، عایق بندی و محافظت در برابر رطوبت، گرد و غبار و سایر مواد منتقل شده از هوا که مانع از نشتی و غیره می شوند، اسپری شوند. لاستیک های مایع به طور گسترده ای برای ایجاد پوشش های محافظ بر روی مواد مختلف و همچنین برای درزبندی و جلوگیری از هوازدگی استفاده می‌شوند.

پوشش لاستیکی مایع

انتخاب پوشش لاستیکی

هدف از پوشش و نوع لاستیک مورد نیاز برای پوشش بر اساس تجهیزات تکنولوژیکی انتخاب می شود. طراحی محل اعمال پوشش لاستیکی با در نظر گرفتن هر دو بخش بهره برداری تجهیزات و طراحی تجهیزات انتخاب شده است. شما می توانید هر چیزی را با یک پوشش لاستیکی انعطاف پذیر با اسپری کردن، برس زدن یا غوطه ور کردن بپوشانید. پوشش‌های لاستیکی مانعی در برابر شسته شدن دو محصول الاستومری ایجاد می‌کنند و در عین حال از سطوح در برابر حلال‌های آلی و معرف‌های معدنی، اسیدها و محلول‌ها نیز محافظت می‌کنند.

نحوه اجرای پوشش لاستیکی

هنگام انتخاب پوشش لاستیکی مناسب، عوامل زیر باید در نظر گرفته شود:

  • درجه حرارت
  • اصطکاک
  • مواد در حال پوشش

پوشش لاستیکی برای آب بندی ابزار، کفپوش و سطوح مختلف دیگر اعمال می شود. این نوع پوشش به اندازه غلظت چسب، به شکل مایع در ‌می‌آید. استفاده از روکش لاستیکی روی سطوح باید به طور یکنواخت و سریع انجام شود تا همه طرف های سطح به طور همزمان خشک شوند. این امر از تشکیل حباب های پوشش لاستیکی نیز جلوگیری می کند. چند روش برای اجرای پوشش لاستیکی بر روی سطوح وجود دارد که عمده آنها استفاده از پوشش لاستیکی با غوطه وری و با قلم مو است.

مزایای پوشش لاستیکی

  • انعطاف پذیر است.
  • ترک نمی خورد و شکننده نمی شود.
  • پوشش عایق در برابر شوک الکتریکی، لرزش، گرما.
  • عایق صدا
  • بادوام است.
  • پوشش لاستیکی در برابر آب و هوا، مواد شیمیایی، ضربه و سایش مقاوم است.
  • چسبندگی را کاهش می دهد.
  • روکش لاستیکی سطوح را از روغن، آلودگی محافظت می کند.

کاربرد پوشش های لاستیکی

راحتی و کنترل ایمپوشش لاستیکی به طور گسترده در صنایع و حتی در خانه ها استفاده می شود. سقف های با روکش لاستیکی بهترین نمونه از کاربرد پوشش لاستیکی در منازل هستند. پوشش اسپری لاستیکی و غلتک های روکش لاستیکی را می توان به عنوان نمونه هایی از کاربردهای صنعتی پوشش لاستیکی در نظر گرفت.ن و بدون لغزش را فراهم می کند.

پوشش اسپری لاستیکی

پوشش اسپری لاستیکی برای فعالیت‌هایی که نیاز به تعمیر در محل دارند بسیار کاربردی هستند. مخازن عظیم، سیستم‌های شستشو و تجهیزات با جزئیات پیچیده، همگی از پوشش ویژه به شکل پوشش اسپری لاستیکی استفاده می‌کنند. یورتان قابل پاشیدن برای محافظت از کلیه سطوح و تجهیزاتی که در معرض هر نوع محیط ساینده و خورنده هستند تولید می شود. این پوشش‌های لاستیکی اسپری به راحتی قابل تعمیر هستند و به دیگر پوشش‌های محافظ بسیار بادوام شکل می‌دهند و تقویت می‌کنند. پوشش لاستیکی اسپری یا پوشش‌های ویژه عمر عملیاتی، جایگزینی و همچنین هزینه‌های تعمیر و نگهداری تجهیزات و سازه‌ها را در مناطق دارای لرزش، ضربه، خمش، خمش و چرخه حرارتی افزایش می‌دهد. این نوع پوشش از خواص کششی، کشیدگی و مقاومت در برابر پارگی بهره می‌برند.

دیدگاهتان را بنویسید